یکشنبه / ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۶:۳۰
سرویس : مسجد خبر
کد خبر : ۳۷۹۵۴
گزارشگر : ۶۹۱
سرویس مسجد خبر
گزارش

چند استفتاء از امام خامنه‌ای مرتبط با مسجد

رهبر معظم انقلاب به سه استفتاء درباره «رعایت سکون و بی‌حرکت بودن در نماز»، «ضمان خسارت به اموال مسجد» و «رعایت سکون و بی‌حرکت بودن در نماز» پاسخ گفتند.

(یکشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۱) ۱۶:۳۰

به گزارش سرویس مسجدخبر پایگاه تخصصی مسجد؛ خبرگزاری تسنیم در ماه‎های گذشته پاسخ سه استفتاء از امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) ولی امر مسلمین جهان در رابطه با نماز خواندن در مسجد را در گزارش هایی مجزا منتشر نموده بود که ما اکنون در مسجدخبر  پاسخ هر سه استفتاء را تقدیم شما می‌کنیم.

 

   آیا جا گرفتن برای نماز در مسجد صحیح است؟

 پرسش: کسی که در صف نماز جماعت، سجاده می‌گذارد و مثلاً برای وضو گرفتن می‌رود، آیا حق او نسبت به آن مکان تا شروع نماز است یا تا وقتی که امام جماعت به رکوع می‌رود؟

 

 پاسخ: حق او تا زمان شروع نماز جماعت باقی است.

 

  آیا باید خسارت شکستن مُهر یا ظروف مسجد را بپردازیم؟

پرسش: گاهی اوقات در مسجد، مُهر از دستمان می‌افتد و می‌شکند یا هنگام شستشوی وسایلی مانند ظروف، خسارتی به آن وارد می‌شود. آیا در این صورت ضامن هستیم؟

 

 پاسخ: اگر در حفظ آن کوتاهی نکرده باشید، ضامن نیستید.

 

  بی‌حرکت بودن در نماز تا چه حد واجب است؟

 پرسش: آرام و بدون حرکت بودن بدن هنگام قرائت حمد و سوره و ذکرهای نماز تا چه حدی واجب است؟

 

 پاسخ: بدن نمازگزار هنگام نماز نباید به گونه‌ای حرکت کند که از حالت نمازگزار خارج شود. همچنین هنگام ذکرهای واجب (حمد و سوره، تشهد، ذکر سجده و رکوع و...) نباید بدن حرکت کند و اگر عمداً حرکت کند، نماز باطل می‌شود و اگر سهوی باشد باید پس از آرام گرفتن بدن، مقداری را که در حال حرکت خوانده، دوباره بخواند؛ ولی حرکت کم دست و انگشتان اشکال ندارد؛ گرچه احتیاط مستحب است که آنها را هم در حال نماز حرکت ندهد.

 ضمناً هنگام گفتن ذکرهای مستحب نماز (غیر از ذکر "بحول الله و قوته اقوم و اقعد" که در حال برخاستن گفته می‌شود) نیز احتیاط واجب آن است که بدن را آرام نگه دارد. البته گفتن ذکر در حال حرکت به قصد ذکر مطلق (نه به قصد ذکر نماز) اشکال ندارد.

https://farhang.masjed.ir/u/16qq
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید